Načítání
MENU MENU
Menu

Nejlepší velikonoční beránek!

Recept ;-)

 

28.03.2024

20895_beranek-kopie.jpg

Říká se, že domov je tam, kam Vás táhne srdce. Jistě je ale také tam, kde vládne pohoda, kde se cítíte dobře, a kde jste obklopeni těmi, co Vás mají rádi. Ať už jsou to Vaši nejbližší nebo zvířecí parťáci.

Dnes tu máme ale jednu vychytávku na pravou velikonoční pohodu. A ta určitě je, pokud se podaří upéct výstavní a chuťově dokonalý velikonoční beránek! A proto jsme pro Vás sepsali náš osvědčený recept na úžasného beránka s vláčným těstem. Určtě ho někdy vyzkoušejte ;-)

Velikonoční beránek

 

Co si přichystat na pečení:

150 ml šlehačky (kvalitní)
4 vejce (zvlášť bílky a zvlášť žloutky)
200 ml oleje (slunečnicového)
300 g mouky polohrubé
250 g cukru krupice
1 sáček cukru vanilkového
1 sáček prášku do pečiva
kůra z půlky citronu
sůl (špetka)
sádlo na vymazání formy
mouka hrubá na vymazání formy

Postup:

1. Nejprve je potřeba utřít žloutky společně s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem. Můžeme třít ručně nebo pomocí robotu. Výsledkem by měl být našlehaný žlutobílý krém až téměř pěna. Také si dejte předehřát troubu na 180°C.
2. Ke žloutkům opatrně přiléváme olej a mícháme, dokud se obě látky nespojí.
3. Z tuhých ingrediencí smíchejte mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a pomalu ji zapracujte do připravené tekuté složky. Promíchejte a přilijte šlehačku tak, aby bylo těsto spíš řidší.
4. Ve vedlejší misce vyšlehejte bílky na tuhý sníh. Nezapomeňte hned na začátku přidat špetku soli, která způsobí, že sněhová hmota bude krásně tuhá. Připravený sníh opatrně, POMALU a po částech zapracujte do těsta. POZOR! Nemíchejte, ale zatírejte stěrkou a pomalu obracejte.
5. Formu na beránka vymažte sádlem - sádlo zaručí, že beránek půjde krásně vyklopit. Je bezkonkurenčně nejlepší!
6. Formu vysypte hrubou moukou (lze vysypat také dětskou krupičkou nebo strouhankou). Nyní již spěchejte. Je potřeba, aby vám v těstě nespadl sníh a beránek v troubě správně vyběhl a byl nadýchaný. Případně si formu připravte již na začátku.
7. Těsto nalijte až po okraj připravené přední části formy a přiklopte druhou půlkou (pokud se forma skládá ze dvou částí). Postavte na plech, vložte do trouby a pečte zhruba 45 min.
8. Pokud má forma beránka i zadní část, tj. "záda", po upečení tento díl odejměte, aby mohl beránek hezky vychladnout. Zhruba v době, kdy bude vlažný, ho vyklopte již zcela z formy. Posypte cukrem a ozdobte tak, jak to máte rádi, a tak, aby dobře vypadal.

Přejeme Vám, ať se dílo podaří a nezapomeňte nám poslat fotografii svého beránka, nebo třeba svůj osvědčený recept.

Přejeme krásné prožití velikonočních svátků, pohodu a dobrou náladu ;-)

Autor článku
redakce RK Pubec
Marketing
Související články
7. 4. 2022
Medové perníčky od A do Z
Medové perníčky od A do Z
27. 6. 2020
Jméno Plzeň
Jméno Plzeň
NAPIŠTE NÁM
ozveme se zpět
* Označené položky jsou povinné.
Odesláním formuláře souhlasíte s kontaktováním a zpracováním svých osobních údajů.
Sušenky
Používáme sušenky
Pro vylepšení vašeho zážitku při procházení webu používáme cookies [sušenky].
Velmi nám také pomáhají v efektivnějším prodeji vašich nemovitostí.
Nastavení cookies
Soubory cookies byly navrženy tak, aby byly spolehlivým mechanismem, pomocí kterého si webové stránky zapamatují informace nebo zaznamenají aktivitu uživatele při prohlížení. Používáme je, abychom zajistili spolehlivost a bezpečnost našich stránek, sledovali jejich výkonnost a zprostředkovali personalizovaný nákupní zážitek a cílenou reklamu. Jejich povolením nám pomůžete v jejich vylepšování a efektivnějšímu prodeji vašich nemovitostí.
Funkční cookies
Tyto cookies jsou určené pro analýzu výkonu webu a pomáhají nám zlepšovat služby a obsah který vám nabízí.

Dotčené služby:
Google Analytics
HotJar
Tyto cookies jsou určené pro cílenou reklamu na nemovitosti, které by Vás mohly v budoucnu zajímat. Tyto marketingové soubory cookie budou použity pouze s vaším souhlasem.

Dotčené služby:
Google Ads
Seznam.cz
Facebook